Anlık Altın Fiyatları, Gram, Çeyrek, Yarım, Tam, Cumhuriyet Altını, Günlük Cumhuriyet altın fiyatları, altın alış satış, Forex Piyasası, 14 ayar altın, Gremse, bilezik, fiyatları, 22 ayar altın bilezik, set,1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 pazartesi salı çarşamba perşembe cuma cumartesi pazar ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım aralık 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Altın Fiyatları Neden Sürekli Yükseliyor

SORU: TÜM

tarih, kaç gün altın fiyatı sadece dün daha yüksek oldu? Bu sorunun cevabı dört.

Emin olmak için, Ocak 1980 yılında gerçekleşmiş bu dört inanılmaz gün bir altın dün 747,40 $ fiyatından daha önemli bir% 13 daha yüksek, 850 $ bir ons kapalı. Bu yüzden biz bu altın hala tüm zamanların en yüksek uzun bir yol olduğunu söyleyebiliriz sanırım.

Ama sabırlı olun. Altın, 2000 $ başkanlık yapmıştır Eylül sütun dedi bir ons yaklaşık 47 $ kadar zaten. Ve 1980 yılında, o tarihsel $ 850 tırmanış sadece tek bir hafta içinde zirve için işletilen bir çılgın% 28 dahil.

Ancak 1980 yılında altın boğa durumda sona geliyordu. Muhteşem bir doruk, bu konuda hiçbir soru, ama yine de bir son. 1980 yılında Federal Rezerv bir enflasyon kriz içinde olduğunu tanınan ve faiz oranlarının ne düzeyde onu yenmek için gerekli olan krank cesareti vardı çünkü.

Şimdi yeni bir altın boğa durumda çalıştırmak için çok sayıda oda, hala genç. Bugünkü FED subprime kredi alem sonuçlarının ekonominin kurtarılması ile saplantı, enflasyon riskini neredeyse kör.

Ya sadece FED değil. Hiç kimse gerçekten enflasyon üzerinde odaklanmış görünüyor. Ve neden olmalı? TÜFE gibi Resmi tedbirler sonrasında, aşağı gidiyoruz. Ancak bu göstergelerin gerçeklik kaldı. Ben yeni bir enflasyon dalgası konusunda iyiyim, bu istatistikleri gösterir önce, aylar hatta yıllar sürebilir. Enflasyon istatistiksel olarak Çin'den gelen ucuz tüketim malları, yapay bastırmak ölçülen ortalama fiyatlarında sel gibi şanslı kurtlarını tarafından maskeli Özellikle beri.

Ne altın zaten sadece dört gün aşılması seviyelerine kadar ticaret yapmış, bugüne kadar enflasyon gerçek bir risk olduğunu söylüyor. Tüm zamanların en yüksek petrol fiyatı bana aynı şeyi söyler. Yani, dolar karşısında yabancı para tüm zamanların en düşük kur.

Ama ne kadar büyük altın boğa dava hakkında bakarak bazı yollar, enflasyon konusunda benimle aynı fikirde gerek yok ki.

Bazı enflasyon kuşkucular, yüksek altın fiyatları, özellikle Çin ve Hindistan yeni bir tüketici sınıfın yükselişi, küresel büyümenin bir fonksiyonu olduğunu söylüyorlar. Hikaye milyonlarca yoksulluk içinde ve mülkiyet hakları olmadan yıllardır tutulan kişilerin, bir anda kendilerini ilk kez altın satın almak için para ve hakları ile küreselleşme sayesinde bulmak gider. Onlar bir gün, o refah ve o özgürlük kaybedebilirsiniz yeni refah ve özgürlük, ya da şans karşı değer bir mağaza göstermek için İster mücevher, altın, go-tüketici iyidir.

Bazı enflasyon kuşkucular jeopolitik risk yüksek altın fiyatı bir fonksiyonu olduğunu söylüyorlar. Kaos içinde Irak ve Kuzey Kore ve İran'ın nükleer tehditler, altın gibi yükselen, diyorlar, tehlikeli bir kez güvenli bir sığınak olarak zaman onur işlevi yerine getirmektedir.

Ben kesinlikle parasal altın düşünmek eğilimindedir, ama ikiz küresel büyüme ve küresel belirsizlik altın talebi sürücü dalgalanmalara fikrini görmezden gelmek çok zor. Bu talep karşısında, aslında çok değil altın mayınlı ediliyor. Uzmanlar, bu takı talebi tek başına artık yeni maden üretim gözle söylüyorlar. Bu yeni üretim hızlı oyun haline getirmek için kolay değil. Muhtemelen sadece üretime salıncak bekleyen bol orada mayın olduğunu düşünüyorum. Ancak tecrübeli altın yatırımcılarına tüm bu mayınlar hakkında söylediklerini unutmayalım "altın madeni tanımı, bunun üstünde duran bir yalancı ile toprağa bir delik."

Bugünün talebini karşılamak, zaten altın parçası ile ikna edilmesi için düzenlenen biri anlamına gelir. Ve, çok açıktır ki, bu fiyat ikna yükselmesi anlamına gelir.

Şimdi ikinci bir vites geçiş sağlar. ABD konut krizi ve yüksek faizli borç çöküşü, dünya çapında ekonomik büyümeyi yok etmek olduğunu düşünüyor bu permabears konum varsayalım. , Inanmak için aptal saçak o kadar dışarı olmak zorunda değilsiniz. Önde gelen Wall Street ekonomistleri bol.

Olduğunu düşünüyorsanız, o zaman Çin ve Hindistan tüm bu altın talebi, ABD ekonomisinin dünya ekonomisi yok çökecek inanmak gerekir. Ama bu sadece altın enflasyon orijinal durumda geri getiriyor.

Zaten oluyor bakın. ABD'de konut yavaşlama, geçen yıl ilk esintiler, Ben Bernanke'nin faiz oranlarını yükselterek durdurdu. Geçen ay, bazı subprime ipotek varsayılan girdi tetiklenir piyasa oynaklığı biraz nöbetinden sonra, Bernanke'nin faizlerini. Şeyler gerçekten kötü olsun, eğer Bernanke ne yapacağını düşünün. Önce bunu biliyorsun faiz oranları% 1 geri olacaktır. Ben Bernanke, düşünce onu çekin, hatta negatif, sıfır ya da olurdu düşünüyorum.

O olsun hiçbir fikrim yok bir konut çöküşü ile ilgili bir şey yapmak için yeterli olacaktır. Ama enflasyon baskıların bir dalga tutuşturmak olacağını biliyoruz. Fed oranları yapılan son kez başlatılan enflasyon baskıların üstüne onlar gerçekten hiçbir zaman buna paralel olarak yüksek faiz oranları ile ele düşük ve bu yeni baskılar başak TÜFE'de en az% 5.

Yüzde beşi sizi korkutmak değil mi? 1971 enflasyon Başkan Richard Nixon, tüm ulusal ekonomiye, ücret ve fiyat kontrolleri empoze yapmak için yeterli olduğunu daha düşük. Belki unuttuysanız, ancak% 5 enflasyon bir çok şey var. Ve bu% 6 yol eğilimindedir. Ve% 7. Ve böylece ...

Şimdi altın ancak hiçbir şekilde yoktur. Ya küresel patlama devam eder ve artan talebi altın yüksek taşır ya da patlaması büstü gider ve bunun sonucunda enflasyon altın için bu işi yapar.

Büyük ekonomist John Maynard Keynes'in bir zamanlar altın bir "barbar bir kalıntı." Ve bu sadece çoğu ekonomist bugün ne düşündüğünü. Ve en yatırımcıların altın gibi alay "altın hata." Bu mükemmel, öyle değil mi? Neredeyse kurşun geçirmez bir boğa arkasında durumunda, henüz geleneksel bilgelik tümüyle reddeden bir olan bir yatırım. A tersi zevk!

Nasıl Oynanır? Pek çok yolu vardır. Ben, bir kasa altın sikkelerin büyük bir zulası var. Ama sadece kadar etkili StreetTracks Gold Trust gibi fiziksel altın tutan döviz yatırım fonları bir yatırım olabilir. Veya Newmont Mining ve onlarca daha küçük daha spekülatif şirketler gibi madencilik şirketleri devleri (ama ben delikleri ve yalancılar hakkında ne dedi unutmayın) hisse senedi satın.

Donald Luskin Trend Macrolytics, kurumsal yatırımcılara hizmet veren bir ekonomi danışmanlık firması başkanı yatırım subay. Don@trendmacro.com onu ​​irtibata geçebilirsiniz.

Orijinal Makale: http://www.smartmoney.com/invest/stocks/why-gold-prices-will-keep-going-up-21973/
ByDONALD Luskin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

altın piyasası,cumhuriyet altın fiyatı,has altın,gram altın fiyatları,cumhuriyet altını,altın fiyatları günlük,çeyrek altın fiyatı,güncel altın fiyatları,cumhuriyet altın fiyatları,altın fiyatı,çeyrek fiyatları,altın çeyrek fiyatları,çeyrek altın,altınkaynak altın fiyatları,altınkaynak,altın döviz fiyatları,döviz fiyatları,döviz,altın fiyatları günlük Yenilmem Oyun Fikra Cenneti Show Yetenek Sizsiniz Türkiye Kral Oyun Gold bar